Harran Üniversitesi ‘Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi’ için başvurdu

Harran Üniversitesi Hastanesi Anabilim Dalları, eğitim kalitelerini akreditasyonla tescillemeye devam ederken Kardiyoloji Anabilim Dalı tarafından ‘Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi’nin yenilenmesi için başvuru gerçekleştirildi.

Harran Üniversitesi ‘Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi’ için başvurdu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi, pratisyen ve uzman hekimler yetiştirip kaliteli sağlık hizmetleri sunuyor ve donanımlı akademik kadrosuyla öne çıkıyor.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı, "Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Yenileme Süreci" kapsamında önemli bir adım attı. Harran Tıp Kardiyoloji Uzmanlık Eğitim Programı, Türk Kardiyoloji Yeterlilik Kurulu tarafından 2012 yılında tescillenmiş, 2019 yılında 2. kez Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesini almıştı. Şimdi ise 2024 yılında 3. kez belgeyi yenilemek için başvurdu.

Bu kapsamda üniversite hastanesinde bir program düzenlendi. Harran Üniversitesi Hastanesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen program, Türk Kardiyoloji Yeterlilik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aylin Yıldırır'ın açılış konuşmasıyla başladı. Açılışa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şimşek ve Hastane Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan da katıldı. Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Demirbağ ve öğretim üyeleri, açılış ve ziyaret sürecinde gereken desteği sağlamak üzere hazır bulundular.

Program akışı içinde ziyaret ekibi, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tahir Güllüoğlu tarafından kabul edildi. Rektör Güllüoğlu, Harran Üniversitesi'nin bilim temelli, ulusal ve uluslararası standartlara uygun hizmetlerin akreditasyonuna önem verdiğini belirtip kurumun kalite çalışmalarını vurguladı.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tahir Güllüoğlu, “Göreve başladığımız ilk andan itibaren akreditasyon ve kalite kavramını bir kültür haline getirmek, programlarımızı tescillemek için önemli çalışmalar yürüttük ve yürütüyoruz. Harran Üniversitesi olarak Şubat 2024 de Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programında (KAP) 2 yıl süre ile “Koşullu Akreditasyon” almaya hak kazandık. Tüm birimlerimizde kalite çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Tıp Fakültemizin kaliteli eğitimi, klinik uygulamaları, son yıllarda gerçekleştirdiği akademik çalışmalarla adını tıp dünyasına duyurmaya başladığına şahit oluyoruz. Harran Üniversitesi Hastanesinin, hem Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmede hem de ulusal ve uluslararası akreditasyon ve yeterlilik kurumları tarafından kalitesini tescillediğini görüyoruz.  

Akreditasyon uzun soluklu bir süreçtir. Şimdi de önceden tescillenmiş olan Tıp Fakültesi Kardiyoloji Uzmanlık Eğitimi Programı Türk Kardiyoloji Derneği tarafından tekrar tescillenme süreci bu sürecin önemli bir misalidir. Kardiyoloji ABD Başkanımız Prof. Dr. Recep Demirbağ ve öğretim üyelerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Harran Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Demirbağ ise, Türk Kardiyoloji Derneği Yeterlilik Kurulu'nun yapmış olduğu ziyaret ve değerlendirmeler sonucunda Kardiyoloji Anabilim Dalı'nın ulusal standartlara uygun olduğunu belirterek, "Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi"nin yenileneceğine olan inancını dile getirdi.

Prof. Dr. Demirbağ, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Kardiyoloji alanında en üst meslek kuruluşu ve akreditasyon konusunda tek yetkili olan Türk Kardiyoloji Derneği Yeterlilik Kurulunca Anabilim Dalı’mıza yapılan ziyaret ve değerlendirmeler neticesinde Kardiyoloji Anabilim Dalı’mızın kardiyoloji uzmanlık eğitiminde evrensel gereklilik ve ulusal standartları sağladığı tescillenmiş olacak. ‘Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi’ yenilenmesinin uygun görüleceğine olan inancımız tamdır. Bu tam akreditasyon yenileme belgesi ile Kardiyoloji Anabilim Dalımız ve Tıp Fakültemize ilginin daha da artacağı öngörülmektedir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

BİHA


Harran Üniversitesi ‘Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi’ için başvurdu

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum