Kursiyerlerden Başkan Çakmak’a teşekkür

Siverek Belediyesince açılan meslek edindirme kurslarına katılan kadınlar, aile bütçelerine katkı sağlarken aynı zamanda sosyalleşiyor.

Kursiyerlerden Başkan Çakmak’a teşekkür

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ın talimatıyla kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığa devam ediyor.

Göreve geldiği günden bu yana kadınlara tanıdığı ayrıcalıklarla Siverekli kadınların gönlüne taht kuran Başkan Çakmak, kadınlara verdiği önemi her defasında dile getiriyor. 

Siverek Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi’nin iş birliğiyle Kadın Kültür Merkezlerine gelen kadınlar, yaptıkları ürünleri Belediyenin sosyal tesislerinde satışa sunarak aile bütçelerine katkı sunuyor. 

Siverek Belediyesi’ne bağlı 3 kadın kültür merkezindeki 38 kursta 833 kursiyer kadın eğitim alıyor.

Yürütülen çalışmalar kapsamında Kadın Kültür Merkezleri, kadınların meslek öğrendiği merkez haline geldi. Merkezde yürütülen dikiş nakış, tatlı ve pasta yapımı, el sanatları gibi kurslara katılan kadınlar, uzman eğitmenlerden aldıkları teorik ve uygulamalı eğitimlerle meslek öğreniyor.

Siverekli kadınlar, kendilerine sağlanan imkanlardan dolayı Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’a teşekkür etti. 

Siverek Belediyesi Ayvanat Kadın Kültür Merkezi birim sorumlusu Dila Baydilli sağlanan imkanlardan Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’a teşekkür ederek, sözlerine şöyle devam etti: “Merkezimiz kadınların yaşam kalitesini yükseltmek, taleplerini yerine getirebilmek, ihtiyaçlarına cevap verebilmek için tasarlanmış, kendilerini özel hissedebilecekleri önemli bir mekân.

Merkezimizde kadınların eğitim imkânından istifade edeceği, çok çeşitli bölümlere ayrılmış ve her birinde farklı etkinlik, eğitim ve seminerlerin yapılması hedeflenmiştir. Amacımız; nitelikli eğitimle birlikte kadınlarımızın yaşam kalitesini arttırmak, yeteneklerini keşfetmelerini sağlayarak sosyal beceri kazandırmak ve farkındalık sağlamaktır. Merkezimizdeki çalışmalar, el emeklerinin satışını ve aşçılık sağlayıp, aile bütçelerine katkı sağlamak ve böylelikle Siverek kadınlarının sosyal ve ekonomik alanda gelişimine katkıda bulunabilmektir. 

Belediye Başkanımızın kadın olması bizim için bir ayrıcalıktır. Kadınlarımıza rol model olan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi. 

Kadın Kültür Merkezi’nde eğitim veren Zozan Uzundere: “Ev hanımı olan kadınlarımız açılan kurslar sayesinde hem aile bütçelerine katkıda bulunuyor hem de burada farklı arkadaşlıklar kurarak sosyalleşiyor. Biliyorsunuz okullar da kapandı anneler buraya çocuklarıyla birlikte gelebiliyor. Çocuklar burada oyun oyarken anneleri de farklı alanlarda çalışmalarını sergiliyor.” şeklinde konuştu. 

Aile bütçesine katkıda bulunduğunu belirten kursiyer Emine Fırat, Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ın kadınlara rol model olduğunu ve kendilerine bu imkanları sağladığı için teşekkür etti. 

Kursiyerlerden Başkan Çakmak’a teşekkür

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum