Şanlıurfa’da pamuk ekimi başladı

Türkiye'nin tarımsal üretiminin kalbi olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde pamuk ekim dönemi coşkuyla başladı. Beyaz altın olarak da bilinen pamuğun en önemli üretim merkezlerinden biri olan Şanlıurfa'da, ekim alanları her geçen yıl artıyor ve bu sene de Türkiye pamuk üretiminin yüzde 55'ini karşılayacak tarlalar pamuk tohumlarıyla buluşuyor.

Şanlıurfa’da pamuk ekimi başladı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de pamuk üretiminin yüzde 55’ini karşılan Şanlıurfa’da pamuk ekim dönemi başladı.

HARRAN OVASI'NDA PAMUK HASADI

Harran Ovası'nın bereketli topraklarında "beyaz altın" pamuk, adeta bir umut ışığı yakıyor. Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ile gelen sulama imkanları sayesinde daha da verimli hale gelen ovada, pamuk ekimi Mayıs ayı başında başladı. Nisan ayında hazırlanan tarlalar sulandıktan sonra pamuk tohumları toprağa ekildi ve şimdiden filizlenme başladı.

 

STRATEJİK ÜRÜN, ÇOK YÖNLÜ FAYDA

Sadece tekstil sektöründe değil, aynı zamanda yağ sanayii ve hayvancılık sektörü için de hammadde sağlayan pamuk, Türkiye ekonomisi için stratejik öneme sahip. Pamuk lifi tekstil ürünlerinde kullanılırken, pamuk çekirdeğinden elde edilen yağ gıda ve sanayi yağları olarak değerlendiriliyor. Pamuk küspesi ise hayvan yemi olarak kullanılıyor.

 

ÇİFTÇİLER HEYECANLI

Pamuk ekimi, Şanlıurfa ve bölge çiftçileri için büyük heyecan kaynağı. Beyaz altının bereketini umutla bekleyen çiftçiler, bu yıl da bol ve kaliteli bir hasat bekliyor.

BİHA

Şanlıurfa’da pamuk ekimi başladı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum