Bakanlıktan o işletmelere ilave destek

Tarım ve Orman Bakanlığının 'Planlı Üretim' kapsamında oluşturduğu yeni destekleme modelini içeren '2024-2026 Yıllarında Yapılacak Hayvancılık Desteklemelerine İlişkin Karar' Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı konuya dair açıklamalarda bulundu.

Bakanlıktan o işletmelere ilave destek

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, bugünkü Resmî Gazete'de yayımlanan karara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeni destekleme modelinin gıda arz güvenliği dikkate alınarak üretim planlaması ekseninde hazırlandığını ifade eden Yumaklı, hedeflerinin verimli, sürdürülebilir ve kalite bir üretim modeli olduğunu vurguladı.

Yumaklı, bu amaç ve hedefler doğrultusunda, önceki yıllarda uygulanan destekleme programlarının daha etkin bir yapıya kavuşturularak 2024-2026 yıllarını kapsayacak şekilde 3 yıllık yeni bir destekleme programı oluşturduklarına dikkati çekti.

Yeni destekleme programı ile belirlenen kriterleri yerine getiren işletmelere ilave destekleme yapılacağını dile getiren Yumaklı, ayrıca, hayvancılık işletmeleri içerisinde önemli bir paya sahip olan aile işletmelerine ilk defa ilave destek verildiğini ve kırsalda üretimin ana direği olan kadınlara ve geleceğimizin teminatı gençlere pozitif ayrımcılık yapıldığını vurguladı.

Bakanlıktan o işletmelere ilave destek

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum